HABITARE V MEDIJIH

ISTRSKI RAJ ZA SLOVENSKO DRUŽINO

V kraju Mugeba nad Porečem je slovenska družina kupila centralno vaško parcelo. Hiško so spoštljivo ohranili v svoji izvirni podobi.  Načrtovanje so zaupali biroju Habitare.

POČITNIŠKA IDILA V VRSARJU

Sanje mnogih. Majhna kamnita hiška v idiličnem obmorskem mestecu kakšno uro in pol iz Ljubljane. 

habitare yotube.jpg

AMBIENTI TV SHOW - HABITARE

Prenova vrstne hiše prikazana skozi video v oddaji ambienti.. Nastopa Lidija Rutar-Habitare, biro za notranjo opremo.

OSREDNJI BIVALNI PROSTOR: TRIJE DOMAČI PRIMERI

Prenova vrstne hiše, pod katero se je podpisala projektantka notranje opreme Lidija Rutar iz biroja Habitare, je obsegala tudi spremembo tlorisa osrednjega bivalnega dela v pritličju.

ODPRTA VRATA: POČITNIŠKO ZATOČIŠČE

Čudovit razgled na hribe, umirjene barve in naravni materiali zaznamujejo počitniški apartma, ki smo ga obiskali tokrat. 

ODPRTA VRATA: IZČIŠČENO,

A TOPLO

Minimalističen nabor barv, dobra zasnova in skrbno izbrano pohištvo so le nekatere prednosti, ki jih ima stanovanje v najvišjem nadstropju večstanovanjske hiše. 

ODPRTA VRATA:

HIŠA Z RAZGLEDOM

V sodobni počitniški hiši v bližini Poreča se prepletajo notranjost in zunanjost, moderni in avtohtoni materiali, oblikovalski kosi in istrski kamen

ODPRTA VRATA: KAMNITO POČITNIŠKO ZATOČIŠČE

Tik pod vrhom starega mestnega jedra hrvaškega Vrsarja je v kamniti hiški z modrimi polknicami počitniško zatočišče tričlanske družine.

ODPRTA VRATA: SPOGLEDOVANJE S PRETEKLOSTJO

Interier hiše, ki stoji na robu Kostanjevice na Krki, so arhitekti biroja Habitare zasnovali v duhu okolja, v katerem stoji

HARMONIČNA CELOTA

Vrstna hiša je dobila sodobno preobleko s prerazporeditvijo prostorov in drugačno notranjo opremo po zasnovi Lidije Rutar iz biroja Habitare.

ISTRSKA IDILA

Sodobna mediteranska počitniška hiša v objemu dišeče Istre in njenih tradicij.

PRVIČ NA SVOJEM

Po podatkih Eurostata za leto 2015 smo glede dolžine bivanja mladih v izvorni družini na enajstem mestu. Mladina pri nas gre na svoje v povprečju stara 28,2 leta. . 

NOTRANJE OGRAJE:

NAKIT STOPNIŠČA

Ograja ob stopnišču je del celote, del notranje zasnove. Les, kovina, steklo so najpogostejši materiali, iz katerih je izdelana. Včasih pa vidimo tudi kaj manj običajnega, kot so vrvi, tekstil ali kakšna inovativna kombinacija omenjenih materialov.

ODENITE DOM V BARVE

Barvni spekter: Ključni element pri opremljanju prostora

IDENTITETA MEDITERANSKE HIŠE

Tako imenovani tradicionalni mediteranski stil je tipičen za to pokrajino, novodobne stavbe z minimalistično osnovo pa z ohranjanjem avtohtonih materialov ter določenih stiliziranih oblik, ponujajo zanimivo mešanico mediterana.

Vedno upoštevamo želje naročnika, vendar mora imeti tudi arhitekt, oblikovalec nek svoj pečat

Dnevna soba je prostor, v katerem se največ zadržujemo z družino in prijatelji, zato ji moramo nameniti še prav posebno pozornost

PRHA NAD MESTOM

za navadnimi vrati ene od novejših blokovskih sosesk v 
Ljubljani se skriva stanvanje, ki te osvaja postopoma.

KAMEN NA KAMEN

Počitniška hiša na obronku ene tamkajšnjih vasic, kakih petnajst kilometrov od morja, je zrasla tam komaj pred dvema letoma, torej s seboj ne nosi zgodovine, porekla in spominov, a je kljub temu narejena prav tako, da jih ustvarja.

V BARVI SIVKE

Lidija in Sandi sta svojo istrsko hiško najprej iskala v zaledju, potem pa sta odkrila Vrsar in zapuščeno hišo na vrhu griča ob Kaštelu.

SVETLA HIŠKA

Domovanje v modernam vilabloku, sestavljenem iz devetih vrstnih hiš, je svetlo, zračno in elegantno.

Ljubljana
logo.png

All Rights Reserved © 2019 - Habitare- Interior Design Studio